De pruimen zijn klaar op te beginnen oogsten. Soms nog een beetje zuur, maar toch heel lekker. Ik besloot om er een pruimenvlaai van te maken voor bij de koffie.
Wat heb je nodig?
Verwarm de oven op 160-180 graden. Giet het in de gewenste vorm en zet het in de oven. Ongeveer 30 min later mag je het uit de oven halen.
Ik heb zo 2 kleine pruimenvlaaien gemaakt van dit recept. Normaal heb je 1 grote pruimenvlaai van dit recept. Ik eet het graag warm maar koud is het ook natuurlijk lekker. Ik strooide nog een beetje suiker over de vlaai voor de zoet-zuur verhouding van de vlaai.
Nog enkele grote bokkenpoten mochten niet ontbreken tijdens het koffiemoment.
Groetjes Charlotte
Wat heb je nodig?
- 300 gr in stukjes gesneden pruimen
- 3à4 eieren
- 100 gr bastardsuiker
- 2 dl melk
- 100gr zelfrijzende bloem
- een snuifje zout
- Een goede scheut Grand Marnier
Verwarm de oven op 160-180 graden. Giet het in de gewenste vorm en zet het in de oven. Ongeveer 30 min later mag je het uit de oven halen.
Ik heb zo 2 kleine pruimenvlaaien gemaakt van dit recept. Normaal heb je 1 grote pruimenvlaai van dit recept. Ik eet het graag warm maar koud is het ook natuurlijk lekker. Ik strooide nog een beetje suiker over de vlaai voor de zoet-zuur verhouding van de vlaai.
Nog enkele grote bokkenpoten mochten niet ontbreken tijdens het koffiemoment.
Groetjes Charlotte
Geen opmerkingen:
Een reactie posten