Ik vries bijna dagelijks kleine zakjes met fruit in dus ik heb nog wat aardbeien en extra teerberries uit de diepvriezer gehaald. Dit gemengd met gelei suiker en 3 uur laten trekken.
Dan moet je het opwarmen en vanaf het kook 3 min goed roeren en ik heb er de mixer ingezet omwille van de cassis bessen.
In ontsmette potjes gegoten en afwachten tot het afkoelt.
Ondertussen heb ik labels gemaakt voor op mijn potjes te kleven. Via jamlabelizer koos ik voor tamelijk donkere kleuren omdat ik vind dat het past bij de kleur van de confituur.
Ik had geen sticker papier meer dus met gewoon papier gaat het ook en dan geplastificeerd.
Zo ziet het er dan uit ! op het deksel heb ik ook nog een label gekleefd.
Eens testen of de textuur wat goed is en de smaak natuurlijk.
En het eten kan beginnen, Iedereen hier thuis is al fan en ik vertrek dadelijk naar vrienden om hun een potje te brengen.
Een klein dank woordje ... Bedank oma om al een mijn leven confituur te maken en me te leren koken. Zij is de creatiefste persoon die ik ken en inspireert heel de familie.
groetjes charlotte
tof! er gaat niets boven eigengemaakte confituur!
BeantwoordenVerwijderenheel mooi en leuk gedaan met die labels, zo ga ik het ook eens doen. Net uit een delicatessenzaakje.
BeantwoordenVerwijderenJammer van het geheime chocoladetaart recept, had die ook graag eens geprobeerd want hier ook enkele chocoladefreaks.
Groetjes Marijke
ik wou het toch wat mooi maken mijn potjes en deze site is gewoon perfect. Het verbergt wat dat in sommige van mijn potjes erwten zaten .... erwten op het deksel is toch een raar zicht ;)
Verwijderengroetjes charlotte
Ziet er héérlijk uit...en wat een leuke labelsite!
BeantwoordenVerwijderenen het goede is dat je een paar ontwerpen hebt en de kleur kunt kiezen :p
Verwijderengroetjes charlotte
Nou, knap dat je oma zo goed zorg draagt voor jou en jouw gezinnetje! Maar daar dienen oma's toch voor :)
BeantwoordenVerwijderenTrouwens,... laatste zin klopt langs geen kant! Net zoals de rest van het overdreven "ik-perspectieve zinsbouwgebeuren" hier ;)
En kan je het recept van die chocoladetaart niet eens geven?
Petra's PottenPaleis
Ach ja het "ik-perspectief" op mijn blog... Ik schrijf namelijk een blog over mezelf en over wat ik doe, dus normaal dat er regelmatig " ik" staat?
VerwijderenHet recept van die chocolade taart is een geheim recept van iemand en ik heb mijn woord gegeven dit niet on-line te zetten.
toch nog een prettig dag
groetjes charlotte
Ah dit ziet superlekker uit zeg. Tja met mijn vierkant metertje moestuin is de rode fruitoogst ietsje minder, dat verdwijnt meteen het mondje in ;)
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Rosalie van StudioZakka