Mijn papa komt uit een gezin waar ze elke week het zelfde aten bv vrijdag vis dag. Dit heeft mijn oma altijd gedaan dus weinig nieuws zagen de kinderen niet. Mijn ouders waren 15 en 16 toen ze elkaar leerde kennen en ondertussen zijn ze al 34 jaar samen. Mijn mama heeft mijn papa dus echt eten leren kennen ( wat soms moeizaam ging). 1 van de eerste gerechten dat ze maakte was een visschotel met kabeljauw een eitje en een belhamel saus. Direct mijn papa zijn lievelings eten. Nu veel jaren later heb ik mijn variant er van gemaakt en die deel ik graag met jullie !
De groentjes eerst eens stoven of pocheren ( in dit geval ajuin ,wortels en wat lente ajuin maar je kunt variƫren natuurlijk)
Ik gebruik graag zalm maar dit kan natuurlijk met alle soorten vis. De zalm heb ik zachtjes gegaard met wat citroensap. Dan verse eitjes van onze kippen gekookt en wat verdeeld over de schotel.
De saus ! Ik maak eerst een roux ( boter en bloem) . Wat melk opwarmen en goed kruiden met peper , zout en muskaatnoot. De roux al roerend toevoegen en laten doorkoken ( dit is voor de bloem smaak). Ik heb er maar een klein beetje kaas bijgedaan door dat ik er nog kaas over strooien op het einde. Wat ik ook regelmatig doe is de boter waarin mijn zalm heb in gegaard bijhouden en in mijn saus doen. Door de citroen die ik gebruik bij het bakken geeft het een frisse toets ( je kunt ook gewoon wat citroensap in je saus doen).
En klaar is het ! Het is wel een beetje werk maar je kan het op voorhand maken. Gewoon opwarmen in de oven of microgolfoven en je hebt direct eten.
groetjes charlotte
Leuk, een recept met verhaal! Eet smakelijk :D
BeantwoordenVerwijderendie mama en die papa hebben nogal chance met zo een kokende dochter hee :))))
BeantwoordenVerwijderenVind ik ook, zeer lekker hoor want heb het gisteren gemaak en mijn kinderen waren er ook gek op. Had enkel geen gewone kaas meer in huis, heb er een bolletje kruiden boursin onder gedaan en dat was ook super.
BeantwoordenVerwijderenmet dank voor het recept.
Marijke,
dat is nog eens een leuke variatie met boursin. Jij bent bedankt voor de tip , dat ga ik zeker ook eens proberen ;)
Verwijderengroetjes charlotte