woensdag 5 maart 2014

Recept koekjes


Het was even stil, maar hier volgt het recept van de chocolade koekjes!
Wat heb je nodig?
* 100gr chocolade ( ik gebruikte melkchocolade)
* 1 ei
* 200 zelfrijzende bloem
* 80 cassonade suiker
* 100 gr fijne witte suiker
* 150 gr boter ( kamertemperatuur)

Smelt de chocolade met 20gr boter.
Meng alle suiker met de rest van de boter (witte en cassonade suiker + 130 gr boter). Roer er de gesmolten chocolade onder. Voeg uiteindelijk de zelfrijzende bloem toe en het ei. Zet alles afgedekt voor een +/- 30 minuten in de ijskast.

Verwarm je over voor op 180°C

Maak bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat. De bolletjes smelten wat tijdens het bakken dus voorzie plaats tussen de bolletjes. Het is nu even zoeken hoe lang je het moet bakken. Dit hangt af van je oven, maar ook of je ze graag zacht hebt of net heel krokant. Ik merkte dat 7-8 minuten voor mij het beste was. Leg de koekjes zeker op een rooster en laat ze goed afkoelen. Voila, een koekje dat altijd lukt en echt lekker is ;).


Je kunt er perfect eens mee trakteren ;)

Veel groetjes
Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen