dinsdag 26 juni 2012


Eindelijk regent het niet vandaag ! Tijd voor een zuiders hapje ook ideaal op een lekker stukjes brood.

Dit hapje bestaat uit 3 tapenades ( natuurlijk vers gemaakt) en uit mozzarella.
Van onderen te beginnen met zwarte olijven , tomaten en groene olijven tapenade.

De zwarte tapenade 
Heel simpel zwarte olijven ( ontpitte) , ansjovis , olijfolie , peper en zout , zonnebloempitten of pijnboompitten. Dit mixen en eventueel op smaak brengen.

De tomaten tapenade
Verse tomaten ontpitten en ontvellen. De verse tomaten in blokjes snijden. Zon gedroogde tomaten ook in blokjes snijden en goed mengen met de verse tomaten. Afwerken met wat olijfolie ( of de olijfolie van de zongedroogde tomaten--> geeft een super lekkere smaak) en peper/zout.

De groene tapenade
Groene olijven ontpitten en fijn hakken. Zonnebloempitten of pijnboompitten, Basilicum en eventueel wat look fijn hakken. Olijf olie en peper en zout toevoegen en goed mengen.

Je ziet alle tapenades zijn vereenvoudigde versies. Het gaat rap en het is simpel. Ik hou van de groene tapenade omdat ze nog wat textuur heeft door het hakken. De zwarte tapenade vind ik lekker om als basis voor een lekkere smos. De tomaten tapenade brengt me direct naar Italië waar ik zo graag een stukje brood eet met tomaten.

Geniet van nog het goede weer vandaag !



groetjes charlotte

2 opmerkingen: