zondag 28 oktober 2012

Pompoen cake

Ik had nog niet vaak een pompoen taart gegeten. Ik zocht het recept maar dit duurde te lang voor mij dus ik besloot mijn eigen versie te maken. Het werd dan maar een cake !

Wat heb je nodig?
* 250 gr. pompoen
* 200 a 250 gr suiker ( niet te zoet of wat zoeter)
* 1 zakje vanille suiker
* 50 gr boter
* 200 bloem
* een scheutje melk
* 4 eieren

 
 

Snij de pompoen in kleine stukjes en zet ze op het vuur met een beetje water. Als ze bijna zacht zijn afgieten en terug op het vuur met de melk (+/- 4 eetlepels). Als dit zacht is met een vork pletten maar zorg dat er nog stukjes zijn.

De boter smelten , suiker ,bloem , eieren en vanille suiker toevoegen. Dit goed mengen en pompoen toevoegen. Dit mengsel is tamelijk lopend maar dat kan geen kwaad.

In de oven op 160° ongeveer 45 min ( echt afhankelijk van je oven). Het deeg blijft een beetje sponzig maar dit bekent dat je cake klaar is.


Heel lekker voor bij de koffie of als tussendoortje. Zelf vond ik het een meevaller want ik eet niet zoveel pompoen . Eerst vond ik eerst maar raar pompoen in een cake. Ondertussen is alles opgegeten door mijn gezin maar ik maak dit recept zeker nog eens.

Groetjes charlotte

6 opmerkingen:

  1. kun je ook met wortelen doen, of courgettes, dat houdt de cake lang 'sappig'

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. dat ga ik zeker eens proberen ! bedankt voor de tip ;)

      Verwijderen
  2. Ohh misschien ga ik dit ook wel eens proberen, want pompoenen genoeg hier. Bedankt voor het recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het ziet er in ieder geval heel lekker uit !

    BeantwoordenVerwijderen