zondag 17 februari 2013

de appeldonut-muffin is een feit !

Ik hou wel eens van een donut toch wou ik eens wat meer. Ik begon te denken over hoe ik de smaak van een donut in een muffin kon krijgen en dan liefst nog met wat appeltjes. Ik ging op zoek naar een recept en begon te prutsen. Graag deel ik met jullie mijn ontdekking ! Het is makkelijk te maken en heeft al die drie smaken er in. Ik heb het afgewerkt met wat kaneel en suiker.

Wat heb je nodig?
* 200 gr zelfrijzende bloem
* 1/2 tl zout
* een mespuntje muskaatnoot
* 100 gr suiker
* 75 gr boter
* 1 ei
* 125ml melk
* 280 gr appels ongeveer of 3 kleine appels ( meer of minder kan ook gerust )

Verwarm de oven op 170°C.
Zeef de bloem en voeg het zout en de nootmuskaat toe in een apart potje. Neem de boter en doe die in een mengkom ( kamer temperatuur). Voeg de suiker en het ei toe en goed mengen. Zet de melk en je mengsel met bloem klaar. Voeg de melk en de bloem om de beurt toe en meng goed. Snij de appels in kleine blokjes en voeg toe.
 
 
Vet je vormpjes in en vul de vormpjes tot 2/3 met het beslag. Deze mogen in de oven ongeveer een 20 minuten ( langer/ korter kan ook). Ze worden een beetje goud bruin maar toch lijken ze niet goed uitgebakken , wees gerust dat zijn ze wel.

Als ze gaar zijn wat laten afkoelen. Ondertussen heb ik wat boter gesmolten. Dit mengen met suiker en kaneel. Dit beslag heb ik over de "muffins" gedaan.

En voila ! De suiker met kaneel geeft er een lekker toets aan maar gewoon wat bloemsuiker kan ook.

Veel bak plezier !

groetjes charlotte3 opmerkingen: