zaterdag 2 november 2013

Champignonsoep in 1,2,3!

Er lagen nog een stuk of 12-15 bruine Parijse champignons in mijn keuken. Ik had zo'n trek in champignonsoep en mama zou zeker ook een tas willen. Ik had nog een beetje tijd voor ze thuis kwam dus nam ik snel alle ingrediƫnten die ik nodig had samen.


  • 12-15 bruine parijse champignons
  • 2 kleine ajuintjes of 1 grote
  • 1 prei (enkel het wit)
  • 1 kleine aardappel
  • 1 kippen bouillon blikje
  • look
  • peper en zout
  • eventueel peterselie
Ik hield een 4 tal champignons, een halve ajuin en een stukje  van de prei apart. ( dit mag al richting het groene stuk gaan , moet niet direct wit zijn)

Ik stoofde de champignons, uien en prei aan. Bevochtigen met kippenbouillon en wat look ging er ook in. Omdat champignons uit veel water bestaan was ik bang dat de textuur van de soep te waterachtig ging zijn. Ik deed er nog een aardappel in voor de dikte, maar ook omdat ik het wel lekker vind. 

Na een tijdje alles mixen.
De groenten die je apart hebt gehouden snij je fijn en stoof je even samen aan. Doe dit bij de soep na het mixen. Kruid nog even af met peper en zout.

Net voor het serveren nog wat fijn gehakte peterselie en klaar! Als je graag room er bij hebt kan dit steeds. Je zult dan ook een wittere kleur krijgen, maar dit hoeft niet. Soms mag het ook eens wat gezonder ;)


Heerlijk en snel klaar, perfect om je op te warmen met dit weer.

veel groetjes
Charlotte 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen