zaterdag 13 september 2014

Lissabon

Deze maandag begint school. De batterijen waren bijna opgeladen, maar net dat extraatje was er nog nodig. Een citytrip stond nog op het programma. Ik heb er echt naar uitgekeken om nog even in de zon te zitten en foert tegen alles te kunnen zeggen. Hier een kort overzicht!


Vanuit de vlieger zag ik deze prachtige regenboog. Zo leuk om het eens vanuit de lucht te zien!


Ik leerde er "Ginja" drinken. Een lekker drankje met zure kersen. Lissabon ligt op verschillende bergen dus vaak heb je een mooi overzicht over telkens een stukje van de stad.


Sangria gaat telkens makkelijk binnen bij mij. De rode variant blijft wel mijn lieveling, maar de witte versie is ook fris. Een lekker slaatje met geitenkaas en pesto. Daarnaast de "loney planet". Normaal ben ik niet iemand die met een gids in mijn hand rondloopt, maar voor te gaan eten en bepaalde plaatsen te ontdekken was het heel handig.


Overal in de stad vind je huizen die betegeld zijn. Zoveel prachtige printen en kleuren dat je tegen komt. 


Waar het museum is van de apothekers vind je dit restaurant. Prachtige inrichting waar je je eten geserveerd krijgt met een knipoog naar het museum. Ik had er veel van verwacht, maar het viel toch een beetje tegen.

Cafe Buenos Aires..... Een aanrader! Prachtig uitzicht, grote borden met eerlijk eten. Eet zeker de humus daar! Je merkt dat versheid hier centraal staat. Vriendelijke bediening. Je tafel staat op straat, maar je hebt een uitzicht op het kasteel en op de stad.Als dessert mocht ik dit niet laten staan. Merengue met rode vruchten. Lekkere krokante stukjes met dan wat Italiaanse merengue. 

Prachtige gebouwen vind je doorheen heel de stad. 


Als je soms eens van de drukte weg gaat merk je hier en daar prachtige graffiti zoals dit meisje.

Winkelen stond ook op het programma. Voor iedereen wat wilds! Deze nagellak-muur vond ik in de winkel van loreal. Stiekem droom ik er van om ook wel zo een muur thuis te hebben.


Nog even genieten voor ik het vliegtuig opstap. Een mini thee gemaakt van citroenschillen. Lekker!

Lissabon heeft me betoverd. Ik heb nu al zoveel steden bezocht en ik vind het zelf jammer dat ik er niet al eerder ben geweest. Goed eten en drank voor een zeer goede prijs, leuke winkels, veel geschiedenis, ( zon!) ..... Een vakantie in Portugal zie ik wel zitten.

Veel groetjes
Charlotte 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten