zaterdag 20 september 2014

Chai tea latte

Deze ochtend dronk ik mijn tas chai al kijkend naar de mist.Al enkele jaren drink ik heel graag Chai tea latte. Thuis heb ik al veel geëxperimenteerd, vooral dan met "Hoe maak ik een lekker chai tea latte.". Enkele weken geleden was ik bij een goede vriendin op bezoek en zij drinkt ook graag Chai. Ze vertelde me wat ze had gevonden en vertelde me dat ze die maakte met amandelmelk. Ze maakte er één voor mij en ik werd er instant blij van. "Heerlijk" dacht ik bij mezelf. Waar heb ik het nu over? Dit!


Er bestaan ook nog enkele versies, maar aan deze ben ik verkocht! Eenvoudig te maken en altijd lekker. De goedkoopste die ik tegenkwam was bij "Cuperus" in Antwerpen. Hier vind je hen alvast op facebook. 

Ik heb ook al heel mijn leven problemen met calcium binnen te krijgen. Vanaf nu drink ik elke avond dus een grote tas amandelmelk waarbij ik dan enkele lepels chai-poeder doe. 


Je vindt deze amandelmelk al in veel winkels ( bijna elke winkel?). Het staat bij de melk dus daar even kijken en niet zoals mij tussen de sojamelk producten. 

Drink jij graag chai tea latte? Wat is jou ervaring er mee? Laat het me alvast weten!

Veel groetjes 
Charlotte2 opmerkingen:

 1. Ik ken dit helemaal niet, is het nu iets van thee of is het meer een koffie??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een thee uit India. Ik heb hem zelf in India leren drinken door de lokale bevolking omdat ik keelpijn had. Na een tijdje begon hij ook op te duiken in Europa. Deze thee is ondertussen wel populair aan het worden omdat hij zo gezond is.Je vindt zeer veel versies er van. Het bestaat vooral uit heel veel kruiden. Meestal maken ze hem met gewone melk, maar met amandelmelk is hij ook heerlijk!
   Veel groetjes Charlotte

   Verwijderen