woensdag 16 oktober 2013

Testjes met waterverf en acrylverf

Voor school kregen we de opdracht inspiratie te halen uit schilderijen. We moesten kijken naar de techniek, compositie en het materiaal. Ik begon vandaag met het experimenteren met waterverf en acrylverf. Deze 2 spraken me zelf het meeste aan. Ondertussen liggen er hier een heleboel werkjes te drogen. Binnenkort hoop ik jullie nog iets anders te tonen.


Ik ben iemand die zelf graag veel kleur ziet in een schilderij. Zwierige lijnen spreken me aan, maar iets heel strak vind ik ook niet mis. Veel ervaring met zelf "kunst" te maken heb ik niet. Ik vind het geweldig om te zien hoe sommige mensen zo'n talent hebben als het op kunst aankomt. Heb jij misschien een tof idee voor mij of een materiaal waar ik eens mee moet experimenteren laat het me zeker weten!

Veel groetjes
charlotte 

4 opmerkingen:

 1. Hoi Charlotte,
  zeker als je van vrolijke kleuren houd is pastelkrijt een echte aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat doe je voor school eigenlijk?

  Wat ik ooit gedaan heb en super leuk vond, was een weiland naschilderen, in juli, in Frankrijk. Het is gewoon ongelofelijk moeilijk om de echte kleuren te vinden/maken. Je denkt dat het groen is, maar in werkelijkheid blijf je maar geel door je groen mengen om het er een beetje op te laten lijken. Misschien kun je zoiets nog proberen! Zal ook wel werken met een "blauwe" lucht? Of met "witte" wolken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. O wat leuk! Lijkt me een heerlijk maar ook heel erg vermoeiend beroep ;)

   Verwijderen