zaterdag 21 december 2013

Deel 2 !

Deel 2 van "knabbeltijd in de klas!".
Het lijkt op tarte tatin, maar hier en daar is het een klein beetje anders.

Wat heb je nodig?:
- +/- 6 appels ( hangt af van hoe groot je ovenschotel is, zorg dat heel de bodem bedekt is met appel.
- 150 suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 60 gr boter
- 1 vel kruimeldeeg
- snuifje kaneel

Schil je appels en leg deze in je ovenschotel. (tip: als je eens doorschijnende ovenschotel heb neem deze) Zorg dat de bolle kant dan de appel naar beneden ligt. strooi de kaneel en de vanille suiker er over. 


Zet het suiker op met een scheutje water. Laat dit goed inkoken. Het is klaar als de bubbeltjes groot worden en de suiker net begint te kleuren. Dan mag alles van het vuur en voeg je al roerend de boter toe. Let op!! Steek zeker nooit je vinger in de suiker en pas op dat je niet morst. Deze gloeiendhete suiker brand gewoon door je huid en kan nare brandwonden veroorzaken als je niet oppast.

Als de boter gesmolten is mag het over de appels gegoten worden.
Neem je vel kruimeldeeg en leg het over de appels. Snij eventueel het deeg weg dat over de rand hangt. Dit geheel mag in de open op 180°c voor ongeveer een uur. Het is heel moeilijk te zeggen wanneer ze exact klaar zijn, omdat dat dit echt van je oven afhangt. Als je een doorschijnende ovenschotel hebt kan je zien hoever de appels zijn. 

Als het klaar is neem je het uit de oven. Laat 5 min afkoelen en haal dan, door bijvoorbeeld een plank op je schotel te leggen en om te draaien, de appels uit de schotel. Let op wat er komt altijd vocht uit de taart. Draai dus altijd de schotel weg van je, zodat je niet onder het vocht van de appels zit. 

Het is niet moeilijk om te maken en heel lekker. Serveer dit warm of koud met een bolletje ijs. Wij hebben het toen koud gegeten. Het blijft lekker sappig en zoet zelf als het koud is.

Veel groetjes Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten