zaterdag 15 juni 2013

Meringue

Ik hou van meringue. Ik heb mijn liefde voor het zoete luchtige "koekje" volgens mij van mijn meter. ( mamarina ) Ik wou iemand verrassen en besloot om een doosje op te vullen. Met lege handen bij iemand op bezoek gaan doe ik niet graag.

Ik koos voor de kleinere en gekleurde variant. Geen spuitzak nodig gewoon met een lepeltje op een plateau en klaar!

 
Doosje vullen en klaar !
 
Het is heel makkelijk te maken maar je moet zorgen dat al je materiaal vet vrij is. ( eventueel met een citroen alles eens behandelen)
Wat heb je nodig?
  • eiwit
  • suiker
  • eventueel kleurstof
Voor de hoeveel heden moet je rekenen dat je evenveel suiker dan eiwit nodig hebt. Ik weeg meestal mijn eiwit eerst en neem dan mijn suiker. ( met ongeveer 200-250gr zit je oven echt wel vol)
 
Klop je eiwit op met ongeveer de helft van je suiker. Als je ziet dat je eiwit dikt voeg je rustig de rest van de suiker toe. Blijft het opkloppen ( ik raad aan elektrisch) tot het eiwit heel stevig is. Voeg eventueel kleurstof bij en leg je mengsel in kleine hoopjes op bakpapier ( geen zilverfolie of zo gebruiken). De oven mag ongeveer op 100c°.
 
Steek ze er ongeveer een uur in en controleer dan hoe ze er vanbinnen uitzien.
Er zijn mensen die er van houden dat ze vanbinnen nog een beetje kleverig zijn. Heb je graag dat ze droog zijn dan kan je eventueel je oven een beetje laten openstaan. ( ik steek meestal een handdoek tussen de oven deur). Door dat je oven openstaat kan het vocht er uit en heb je drogere merinque.
 
Veel bak plezier !
groetjes charlotte

2 opmerkingen:

  1. Mmmm ziet er heerlijk uit! En de kleurtjes zijn echt super cute!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Huh? Ik wist echt niet dat dit relatief gemakkelijk te maken is. Heel erg leuk en lekker! Dank je wel voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen