dinsdag 21 januari 2014

Aardappelsalade met veldsla


Zelf al heb ik examens, ik moet ook eten. Ik wou even bijpraten met mijn zusje, dus ik nam tijdens al dat studeren pauze. Dus waarom niet zusje, pauze en eten combineren? Ik wou iets gezond maken dat goed af smaakte. Een aardappelsalade met veldsla werd het.

Wat heb je nodig?
- Veldsla
- enkele krielaardappelen
- Halve appel
- 1 kleine sjalot ( ui kan ook perfect)
- 5 grote muntblaadjes
- 2 eieren
- een beetje parmezaan
- peper en zout

voor de dressing:
- 2 eetlepels mayonaise op basis van yoghurt ( Ik gebruikte die van de A.H.)
- 2 eetlepels dille-mosterd dressing
- een heel klein beetje mosterd, niet meer dan 1/2 van een koffielepel ( zachte hotdog mosterd)
- peper en zout
- scheutje water


Als je bezoek hebt kun je gerust een deel van de salade op voorhand maken, zodat je alle gewoon nog hoeft af te werken.
kook je eitjes en aardappelen al op voorhand. Snij de appel, munt en sjalot en meng deze bij de gekookte aardappelen. Doe er nog wat peper en zout bij en voeg dan de dressing toe. Meng alles goed.

Dit kun je eventueel in de ijskast zetten tot je aan tafel gaat of eventueel bezoek krijgt.
De eitjes kun je ook al pellen op voorhand, maar dit kun je perfect ook op de moment doen.


Neem een grootte kom en leg de veldsla er in. Kijk goed na of er geen worteltjes meer aanhangen. Dit is soms niet zo smakelijk. Doe de aardappelsalade er bij. Snij de eitjes in stukjes en deze mogen er ook bij. Nog even afwerken met wat parmezaan en klaar!
De kom kan zo op de tafel! Meng het eventueel nog eens als je ze op tafel zet, zo heeft iedereen zeker wat van alles.

Een flinke schep op je bord en aanvallen!

Je kunt natuurlijk eindeloos variƫren !

Veel groetjes Charlotte

3 opmerkingen:

  1. Mmm ziet er lekker uit. Bedankt voor het receptje ga ik ook eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heel lekker uit! K ga het pinnen en binnenkort eens maken. :-)

    BeantwoordenVerwijderen