donderdag 24 april 2014

My favorite: Asperges !

Als kind waren er steeds asperges in de tuin van mijn grootouders. Elk jaar opnieuw waren asperges dagelijkse of wekelijkse kost tijdens het asperge seizoen. Al een tijdje wonen ze ergens kleiner en is hun tuin beperkter geworden, maar dat weerhoud hen er niet van om om nog steeds asperges te eten. De liefde voor asperges heb ik dus dankzij hun.

Asperges op z'n vlaams is een klassieker en ik denk wel mijn favoriet. De hoeveelheid boter is natuurlijk niet zo gezond, dus ik verminder de hoeveelheid boter wel wat.

Ik ging nu voor asperges met  ei, boter, garnalen, bieslook, peper, zout, muskaatnoot en enkele kleine tomaatjes. De garnaaltjes doe ik normaal niet, maar het smaakte zo! De volgende keer doe ik dat nog eens. Normaal had ik wel mijn eitjes wat langer moeten laten afkoelen en dan ze maar geplet hebben, maar ik wou niet wachten. Anders zie je meer het verschil tussen de dooier en het eiwit.


Even nog iets helemaal anders!
Maandag ochtend ging de telefoon en vroeg mijn pepe of ik nog even mee wou naar een andere rommelmarkt. Samen dronken we iets en genoten we van op schattenjacht te gaan. Buiten een goede schaar, voor al mijn knipwerk voor school, vonden we niets. Het geluk stond ineens aan mijn kant. Deze typemachine kwam ik tegen....

Ik wou al zo lang één hebben, maar de prijs viel telkens tegen. Ik kocht ze voor vijf euro, maar ik was niet zeker of ze wel volledig zou werken. Ze zag er op het eerste zicht echt wel in goede staat uit en de kleur en de vorm zijn geweldig. Thuis ontdekte ik dat ze nog volledig werkt en ben ik dan maar een brief beginnen schrijven aan mijn zusje. Het geluid van de typemachine werkte zo rustgevend. Geen spellingscontrole of geen "delete/ weg knopje". Ik heb gewoon gelachen en mijn zus waarschijnlijk ook de volgende dag toen ze naar haar brievenbus ging.

Veel groetjes 
Charlotte 

1 opmerking:

  1. Ziet er een heerlijk gerechtje uit! En 5 euro voor zo'n klassieker, dat is echt geluk hebben.

    Cindy x

    BeantwoordenVerwijderen