donderdag 17 juli 2014

# Day 2 Berlin

Een dag met maar 1 grote uitstap gepland doordat we even onderweg zouden zijn met de trein. We namen de trein richting Oranienburg voor Sachsenhausen te bezoeken. Dit was een concentratiekamp buiten Berlijn. Met de trein ben je toch zeker één uur onderweg. Neem zeker drank en iets voor te eten mee. Er is net buiten het kamp wel een cafetaria maar voorzie je toch ( zeker bij warm weer).


Deze foto van Timmi vind ik zelf prachtig. Het is moeilijk om over deze uitstap te praten. Het raakt je om alles van zo dichtbij te zien. Het is zeker de moeite om te gaan bezoeken.


Het was een verschrikkelijke warme dag met bijna geen zuurstof in de lucht (31°). We werden er moe van en wat je ziet laat je echt niet los. Even alles laten bezinken en uiteindelijk vertrokken we terug naar Berlijn stad.

De lonely planet werd boven gehaald en we ontdekte een leuke buurt met veel eetgelegenheden. Er werd ons aangeraden door de gids om bij " Si An"te gaan eten. Een gouden tip gewoon! Super lekker eten en een eerlijke keuken. Drink zeker nog een thee daar. Ze hebben een klein Tea house naar het restaurant. Ik dronk zelf de hibiscus thee. Heel de buurt is geweldig en in de buurt van de Rykestraße vind je veel leuke eetgelegenheden. Zeker naar daar gaan!

Bijna vergeten. Het is dinsdagavond en Duitsland speelt tegen Brazilië. Wat leuk om net dan in Duitsland te zijn. Vuurwerk wordt heel de avond afgeschoten en er is veel sfeer. Na de voetbal kruipen we direct in ons bed want van al dat stappen doen onze voeten pijn.

Veel groetjes
Charlotte

Geen opmerkingen:

Een reactie posten