dinsdag 15 juli 2014

#day1 Berlin

Ik ben voor vijf dagen naar Berlijn geweest met een geweldig vriendin Timmi! Deze vijf dagen ga ik telkens kort bespreken en hier en daar ga ik een leuke tip geven. De geweldig foto's zijn door Timmi genomen en hier en daar enkele foto's van mezelf. ( ik verklap nu al dat de bijgewerkte foto's van timmi zijn en dus niet van mij ;) )

We vlogen eerst van Brussel naar Tegel in Berlijn. Van hier uit kun je een taxi nemen, maar ook de bus. We logeerden op Alexanderplatz en dit was ook een eindhalte van één van de bussen. Voor 2,6€ enkel per persoon namen we deze bus. Met de taxi betaal je al snel +/- 25€.


Wat een geweldige locatie hadden we om te verblijven. Het Ramada hotel lag ongeveer op minder dan 5 minuten wandelen van Alexanderplatz. 

Even verfrissen en iets klein gaan eten dan want onze maag begon toch al wat de knorren. We ontdekte de leuke keten "Coffee Fellows". Veel bagels en een uitgebreid gamma aan koffie, thee en gezonde drankjes.

Na die heerlijke bagel vertrokken we op een wandeling langs heel wat mooie plaatsen. Alexanderplatz natuurlijk maar ook de tv toren, Rotes- Rathaus, Marienkirche en zo liepen we richting de Dom van Berlijn. 


De tv toren.


Rotes- Rathaus


 Marienkirche


Deze fontein bevindt zich voor de kerk. Toen we de schoen ontdekte aan het beeld moesten we toch eens lachen. De Dom van Berlijn.

Een stukje van de dom. ( als je met je rug naar de Lustgarten staat zie je dit).


Rond het plein van de Lustgarten bevindt zich ook het Ales museum.Even genieten aan het water al zittend op een bankje. Dit stukje van de Lustgarten is toch even ontsnappen aan de stad.

Eén van de ontdekkingen was voor ons Neue Wache. Een gebouw waar je binnen gaat met toch een andere verwachting. Dit prachtig beeld vonden we dus binnen in dit grote gebouw. Een cirkelvorming gat in het plafond en dat is alles. Ga hier zeker naar binnen en geniet even van wat je ziet.We wandelden hier na verder richting Brandenburg gate/ brandenburger Tor. Via de straat Under der linden uit te wandelen kom je er . Er bevinden zich hier en daar wel leuke winkels zoals de Nivea winkel.


Je ziet wel wat stellingen staan want achter de Brandenburger Tor was het dorp van de voetbal.


Nog even langs de Reichstag wandelen en toen namen we een bus terug naar Alexanderplatz. 
Even winkelen en eten ging nog en toen was de avond om. Een beetje moe toch in ons bedje gekropen.

Ik denk dat dit één van de langste berichten zal zijn over Berlijn. De andere dagen komen er ook zeker nog op dus hou mijn blog in het oog als je leuke plaatsen van Berlijn wil ontdekken. Ik kan natuurlijk niet alles vernoemen, maar vergeet niet gewoon om op ontdekking te gaan en neem een lonely planet mee. Timmi had deze meegenomen en we hebben er super veel leuke plaatsen door ontdekt.

Veel groetjes
Charlotte
Geen opmerkingen:

Een reactie posten